2016-09-16

Bemutatkozás

1962. július 25-én Törökszentmiklóson születtem. 3 éves koromban Ceglédre kerültem, itt jártam általános iskolába, itt kezdtem el versenyszerűen sportolni. Először a szertornát választottam. Később áttértem az atlétikára. Itt a sprint számok bizonyultak testhez állónak, így 100-as sprinter lett belőlem. A városi versenyektől az országos bajnokságokig mind a két sportágban mindig az élmezőnyben voltam. 100 m-en 12.4-es eredményem volt /akkor még salakos pályán/, ötpróbából pedig megcsináltam az aranyjelvényes szintet. 1976-ban a Testnevelési és Sportfelügyelőség ”jó tanuló jó sportoló” elismerését is megkaptam.

Általános iskola után a gimnáziumi tanulmányaimat Szolnokon és Nagykőrösön folytattam, így rendszeresen ingáztam, ezért az edzések száma csökkent és abba hagytam a versenysportot. Érettségi után kozmetikusnak tanultam, majd férjhez mentem és 1984-ben megszületett a lányom. A Gyes alatt is tanultam, majd l987-ben elkezdtem dolgozni a szakmámban. 18 szakkozmetikusi végzettséget szereztem. Rövid időn belül megnyitottam saját erőből a szépségszalonomat, ahol kozmetikus tanulók képzésével is foglalkoztam.

2

A napi munka mellett Budapesten sminkelést oktattam valamint egy külföldi cég is felkért magyarországi oktatójának, így Barcelonában megismerhettem Európában az akkori első számú Beauty központot és egy kozmetikai gyárat. Később más cégek hazai oktatója is lettem. Évekig kozmetikusoknak tartottam tovább képzéseket, tanfolyamokat, ill. szakmai rendezvényeken, kongresszusokon előadásokat.

Voltak évek, amikor szinte minden hétvégén, szombaton és vasárnap is versenyeztem. Közben 1999-ben a Testnevelési Egyetem Wellness Akadémiáján Sportedző és Sportszervező, – menedzser szakképesítést szereztem.

Tugyi Márta
Tugyi Márta

Férjemmel együtt edzek, aki mind az edzéseken és a versenyeken is sokat segít. Természetesen közben a szakmámban is tevékenykedem. Évekig az egyik női internetes portálon /Femina/ a szépségrovat szakértőjeként válaszoltam az érdeklődök kérdéseire és segítettem problémáik megoldásában.

2010 óta kozmetikusoknak szóló oldalon /Kozmetikusportál/ szakmai cikkeket írtam, a sport és a szépségápolás témában. 2007-től több TV csatorna meghívott, ill. hív női műsorokban szépségápolással kapcsolatos beszélgetésekre élő adásban és felvételre is. /RTL, Life Network, Cool, Viva, TV2 Fem 3/

6

2009 óta érmeim és okleveleim egy része a ceglédi Sportmúzeumban van kiállítva.

7

Anya, feleség, házi asszony, dolgozó nő, sportoló és NŐ-ként is igyekszem megállni a helyem. Bízom benne, hogy munkámmal és életformámmal segíteni tudok és példát mutathatok az 50+ korú nőknek is.
 – Tugyi Márta –