Színtípusok- harmóniák III. rész

Tavasz típusú nő jellemzői

A tavasz típus bőrszíne: krémes elefántcsontszínű, őszibarackszín, barackszín vagy aranyosbézs. A tavaszi típus szinte predesztinálva van a szeplősödésre, bár némely képviselőjüknek egészen tiszta, üvegszerűen áttetsző bőre van. Az elefántcsontszínű mintha arany fényeket csillogtatna a bőrén, míg a barackszín melegrózsaszínes-pozsgás. A tavasz típusú nők szinte mind rózsáspiros orcájúak. Még az ujjízületeik is gyakran pirosak. Könnyen elpirulnak. Bőrük különleges elevenséget és frissességet áraszt magából, még akkor is, ha nagyon világos bőrűek.

Szemszíne: Túlnyomórészt kék, zöld (türkizzöld, melegzöld), petrolkék vagy vízkék szemük van, az íriszben gyakran aranyos pettyekkel. A pupillát gyakran aranyszínű karima keretezi. Némely tavaszi típus szeme áttetsző, mint az üveg és a pupillát körbefogó írisz világos karikához hasonlít. A kék szem távolból acélkéknek hat, pedig valójában igazi kék és a pupillából kiindulva fehér küllők szántják körbe, sőt még gyakran aranybarna karika is keretezi. Vannak barna szeműek is közöttük, ez a barna topázszínű vagy aranybarna. A tavaszi mogyoróbarna szemek aranybarnát, zöldet és aranyat tartalmaznak.

Hajszíne: lenszőke, sárgásszőke, aranyszínű, vörösesszőke, vörös vagy aranybarna. Hamvas árnyalatú nincs köztük. Gyerekkorban gyakran szőkék, mégpedig lenszőkék, mézszőkék vagy vörösesszőkék. Később rendszerint megsötétednek. Néhány égővörös is akad köztük. Sajnos, amikor őszülni kezd, ez nem harmonizál az arany alaptónusával. Számukra ezért helyes, ha festéssel igyekszik megtartani korábbi hajszínét. Viszont ha már teljesen megőszült, túljutva a „tarka” vagy „kétszínű” korszakon, akkor a haja nagyon mutatós krémes fehérszínben ragyog föl.

A tavasz típusú nőkben van valami törékenység, amit bőrük különleges világos, barackos fénye kölcsönöz. Talán ez miatt is kortalannak tűnnek.

A tavasz típusnak a tiszta, friss meleg, általában nem túl sötét színek állnak jól. Megtalálhatók köztük a tavaszi rét hangulatát idéző zöldek, sárgák, barackszínek, lilák. Nagyon kell óvakodniuk a feketétől, éveket öregíthet rajtuk.

Ez a típus testmagasságától és súlyától függetlenül gyengédnek és törékenynek, kecsesnek, fiatalosnak tűnik. Rájuk jellemző a kortalan elegancia és a mennyiség helyett a minőség. Figyelniük kell rá, hogy ruháik, cipőik, táskáik mindig klasszikus, elegáns és jó minőségűek legyenek.

A tavasz típusú nőkre jellemző a vidámság, a folyamatos nyüzsgés, pörgés. Egy pillanatig sem tudnak nyugton maradni. Emellett nagyon kedvesek, mosolygósak, kiegyensúlyozottak, tisztában vannak a különleges adottságaikkal és egyedi kisugárzásukkal, és nem ritkán kacérkodnak is az ellenkező nem képviselőivel.

A tavasz típus, ha festetni szeretné haját csak meleg, aranyló árnyalatú legyen. Számukra pl. a hamvas szőke nem előnyös. Ha sötétebb is a haja nyugodtan festetheti aranyszőkére. A jelszó mindig: meleg, aranyló.

Tugyi Márta

 

 

Tavasz típusú nők

 

 

 

 

 

 

 

Tavasz típusú nő a baloldali képen rossz színben a jobb oldali képen helyes színben. A bal oldali képen a tél típus színében látható. (hófehér, csak a tél típusnak áll jól)

 

 

 

 

A teljesség igénye nélkül ízelítő a tavasz típus színeiből. Színeknél mindig figyelembe kell venni a monitor beállítását. Színeket ajánlott természetes nappali fénynél nézni.

 

                                       

 

Tavasszal a természet színei