Színtípusok- harmóniák IV. rész

A nyár típusú nő jellemzői

A nyár típus bőrszíne: hűvös, kékes alaptónus jellemzi. Rendszerint leheletnyit rózsaszín-pozsgásak. Némelyikük nagyon világos bőrű, és egy kis pirosító nélkül sápadtnak hatnak. Bőrük csaknem áttetsző és legvilágosabb részein, a testükön a bőr alatt kis rózsaszín körök láthatóak. A sötétebb arcbőr is rózsaszínbézs. Az anyajegyek és a szeplők is hamvasbarnák, szürkésbarnák.

Szemszíne: Szemük legtöbbször kék, zöld, aquamarin, szürke vagy gyengéd mogyoróbarna. A kék vagy zöld szemeket a pupilla körül rendszerint szürkésbarna karima keretezi. A kék vagy zöld szemek írisze néha fehér szerkezetet mutat, olyasformán, mint a törött üveg. A barna szem kissé rózsaszínesbarna vagy szürkésbarna. Szemük fehérje inkább krémes, míg a téli típusúak szemfehérje erős, tiszta kontrasztot képez a szivárványhártyával.

Hajszíne: A nyár típusúk gyerekkorukban rendszerint szőkék, fehérszőkék, hamvas-, vagy sötét hamvasszőkék. Később a haj rendszerint „egérszínűre” változik, szürkés tónusa miatt nevezzük így ezt a hajszínt. Barnahajú képviselői világosbarnától sötét barnáig terjed. Rájuk is jellemző a hamvas árnyalat. A szőke nyári típus haját a nap rendszerint világosabbra szívja ki. Télen barnásszőke, nyáron világos szőke. Az összes típus közül ők igénylik a legjobban, hogy hajukat festessék vagy melíroztassák. A nyári típus képviselői elegánsan őszülnek meg, gyakran korán, lágy kékes ősszé, vagy gyöngyfehér lesz a hajuk.

Ez a típus szokta a leggyakrabban szürke egérnek érezni magát, amit helytelenül élénk, erős színekkel próbál kompenzálni.

Ugyanúgy a hideg színek képviselői, mint a tél típusúak, de a nyár típusnak a lágy, kevert, hideg, kissé púderes tompa színek állnak jól. Bátran viselhet tört, telítetlen színeket.
Azok az árnyalatok, melyek a többi típust fáradttá, öreggé teszik, a nyár típust életre keltik, és sugárzóvá varázsolják.

Megjelenésük a részletekig kidolgozott. Ruháiknak finom, puha, lágy, kissé füstös színei vannak. Öltözetüket feltétlenül egészítsék ki nőiességüket hangsúlyozó kiegészítőkkel. A romantikus megjelenés előnyös számukra. A selyem a csipke a horgolt holmik harmonizálnak egyéniségükkel.

A nyár típus pasztell típus, akit visszafogott színek jellemeznek. Ennek a típusnak áll a legjobban a hamvas szőke melír. Ez feldobja, megszépíti. Sajnos gyakran előfordul, hogy az eredetileg hamvasnak szánt hajszín besárgul, ezért mindig a lehető leghamvasabb árnyalat elérésére kell törekedni.

Mivel ez a típus gyakran érzi magát jellegtelennek ezért sokszor vörös hajszínnel akarják ezt ellensúlyozni. A meleg színek azonban nagyon rosszul állnak neki.

A nyár típusúak a legjobban a saját, pasztellszíneikben fognak tündökölni. A téli extravagancia nem illik hozzájuk.

A nyár típusok a pasztellszínek királynői!

 

A teljesség igénye nélkül ízelítő a nyár típus színeiből. Színeknél mindig figyelembe kell venni a monitor beállítását. Színeket ajánlott természetes nappali fénynél nézni.

 

 

 

 

 

Nyár típusú nő a baloldali képen rossz színben a jobb oldali képen helyes színben. A bal oldali képen meleg színben látható. A rúzs is az ősz típus színe. A nyár számára ez előnytelen.

 

 

 

 

Nyáron a természet színei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                            Nyár típusú nők