Színtípusok- harmóniák V. rész

Az ősz típusú nő jellemzői

Az ősz típus bőrszíne: A világos típus, elefántcsontszínű, vagy világos őszibarackszínű lehet. A valódi vörös hajúak a világostól a sötétig terjedő bőrtónussal rendelkeznek és gyakran szeplősek. Az arany barna hajúaknak a bőrszíne közép-világos bézstónustól a mély bronzszínűig terjedhet. Sok őszi típusú nő enyhén sápadtan hat és narancsszínű pirosítóra van szüksége orcája élénkítésére. Néhány őszi típusú nőnek rózsaszínpozsgásnak tűnik az arca, de ez a rózsaszín nem a kékbe hajlik, hanem inkább őszibarackszínűbe. Mindig a meleg alaptónus jellemzi.

Szemszíne: Nagyon sok az aranybarna, mely a sötétbarnától a topázszínűig terjed. Gyakori a zöld szem is, melyet aranysárga sugarak szőnek át csillagalakban, a pupillától kiindulva. Az olívazöld vagy „macskaszem” is gyakori. A mogyoróbarna szem aranybarnát és zöldet tartalmaz. Ritkán, de előfordul az élénk türkizszínű, aquamarin vagy acélkék szem is az írisz körül petrolkék gyűrűvel.

Hajszíne: Az ősz típus gyerekkorában aranyszőke is lehet, de ahogy felnő, rendszerint bebarnul. Legtöbben gesztenyebarnák vagy rézvörösek, vörösesszőkék vagy sárgarépaszínűek, sötét aranyszőkék vagy melegbarnák. A vöröshajúak ha őszülni kezdenek érdemes festetni a hajukat, mert számukra ez előnytelen ezért fáradtnak hatnak. Ha már teljesen megőszültek, az mutatós is lehet.

Az ősz típusú nők erőteljes haj- és szemszínüknek köszönhetik, hogy akár smink nélkül is lélegzetelállítóan néznek ki, ugyanakkor, ha valakinek a szempillája vagy a szemöldöke „színtelen” egy leheletnyi sminkkel képesek csodákat művelni.

Számukra az intenzív, meleg, telt barátságos színek állnak jól. Azok az árnyalatok, melyek a többi típust öregítik, vagy betegesen sárgítják, az ősz típust sugárzó melegséggel ragyogják be.

A négy évszak közül ebbe a csoportba tartozók a legenergikusabb, legszínesebb egyéniségek, egyszerűen észre kell őket venni.

Szeretik a sportos, jó mozgási lehetőséget biztosító ruhákat. A természetes anyagokat, a rusztikus, népviseletet nekik találták ki, például a norvégmintás pulóvert, ponchókat, vastag harisnyákat, a tweed- és lódenkabátot, bőrkabátokat, kimonókat, cowboy-és western csizmákat, klumpákat.

Az ősz típus a hulló falevelek színeiben tündököl.

Ha festetik a hajukat, akkor számukra jól áll a vöröses fényű, meleg barna hajszín. Szemük, bőrük színének melegségét még jobban kiemeli. Szinte kötelező a meleg vöröses árnyalat a számukra!

 

 

A teljesség igénye nélkül ízelítő az ősz típus színeiből. Színeknél mindig figyelembe kell venni a monitor beállítását. Színeket ajánlott természetes nappali fénynél nézni.

 

 

 

 

 

 

 

Ősz típusú nő a baloldali képen rossz színben a jobb oldali képen helyes színben. A bal oldali képen hideg színben látható, ami számára előnytelen. Az ősz típus a meleg, föld színekben csodálatosan fest.

 

 

 

 

 

 

 

Ősszel a természet színei

 

 

 

   Ősz típusú nők